Topbild myclub ik sund 2021 08 21

6:e placering för IK Sund i Norden Cup!

Publicerad 2019-12-31 14:42
Inofficiella nordiska mästerskapen är slutspelat.

Killarna tog en mycket meriterande 6:e plats efter att i slutspelet först avfärdat Nässjö HF i en match som nog var lagets bästa under cupen.

Vi var rejält taggade och ville ta ledning från start för att slippa jaga som i många andra matcher under helgen, säger coach Hallberg.

Kombinationerna och framförallt växelspelet satt direkt och vi fick 4-0 efter första 5 minuterna. Nässjös tunga skytte var väl scoutat och vi gick till halvlek med ledning med just 4 mål. Truppen roterade väl och vi kunde spela vårt spel båda framåt och bakåt på ett imponerande sätt.

Simon i mål spelar stabilt genom ett härligt samarbete med försvaret. Vi var klara för match om 5:e plats!

Önnered HK stod för motstånd i denna sista cup match.

Båda lagen inledde nervöst då detta var lite av en SM-final, vilka skulle bli bästa svenska lag i Norden Cup?

Motståndarna tog ledning med 1-3 sen började vi att hitta rätt och spelar en mycket underhållande handboll fram till 9-5 i paus.

Vi har dock gått tungt på en del spelare och är rätt trötta i paus. Önnered går all in i 2:a halvlek och spelar bl.a. mycket 7 mot 6.

Vi klarar detta ok men får det jobbigare när de provar att punktmarkera, tillåtet internationellt. Önnered tar in mål för mål och vi stressar lite onödigt med "stolpe ut" som följd i många anfall. Vi hamnar till slut i underläge med 30 sek kvar. Laget reser sig ännu en gång och trycker dit lika med 3-4 sek kvar. Sudden-death är ett faktum.

Vi vinner lottning och lagen byter anfall 2 ggr innan vi får ett läge att avgöra från 6m meter men ribban är i vägen.Önnered drar in ett skott från distans i anfallet efter och vi är besegrade, 15-16. Det är i motgång man växer.

Killarna har gjort en fantastisk turnering med en märkbar utveckling under dessa dagar. De har upptäckt att vi inte är långt efter de absoluta topplagen i Norge, Danmark och Island. Spelmässigt/tekniskt är vi med i toppen, många motståndare ligger +100kg/lag mot oss och det är svårt att orka med över en hel match. Vi tar däremot med oss ton av kunskap/erfarenhet från denna helg.

Respekt och gratulationer till alla duktiga motståndare, totalt deltog 16 st lag varav 8 st från Sverige.