Topbild myclub ik sund 2019 08 22

Åhus Beach 2019 är över för P15!

Publicerad 2019-07-17 15:09
Ahus beachhandboll
IK Sund var representerat med två lag i P15 i årets Åhus Beach 2019. En turnering som sportsligt sett är helt suverän men i övrigt är alldeles för kommersiell.

Först, innan vi kommer till spelet för grabbarna så måste vi lyfta fram det härliga umgänget som grabbarna hade med OV:s F04 under hela turneringen igenom. De bodde på samma vandrarhem dessa dagar och av någon konstig anledning medförde det mycket spring i korridorerna/trapporna under kvällarna. Kan inte förstå varför…

Hela turneringen igenom så umgicks man mellan matcherna. Så fort något av lagen spelade så satt de flesta tillsammans och hejade på antingen grabbarna eller tjejerna. Till och med när grabbarna var ute ur spelet och kunde åkt hem så ville man stanna och kolla på tjejernas semifinal i B-slutspel (som de tyvärr förlorade). Mellan matcherna så hängde man vid lägret tillsammans med oss föräldrar från båda lagen.


Nåväl, till spelet då...

Eftersom det var endast fem spelare i respektive lag så innebar det ingen avbytare då vi körde med västspelare och alla var därför igång i princip hela tiden. Tufft när det var så många matcher på spelprogrammet. Båda lagen börjar bra med var sin vinst i gruppspelet. Sedan skulle det visa sig att lagen tog två olika vägar igenom gruppspelet.

Lag 1 fick det rätt kämpigt i gruppspelet och klarade inte av att bli bland de fyra bästa och därmed så blev det B-slutspel. Förlorade med några bollar i matcherna och var ofta med i matcherna länge men räckte tyvärr inte till. En extra stor eloge till Elliott Nilsson som tog på sig rollen som målvakt i de flesta matcherna, ett tufft utsatt jobb för någon som normalt sett spelar ute.

Målvakt Elliott Nilsson

Elliott fick lite avlösning av Åge Lundström i mål på slutet. Jakob Gustavsson och Casper Henriksson fick till ett finfint samarbete där Casper satsade och om han inte kom igenom la han snyggt ut till Jakob så tillsammans satte de massor på högersidan! Malte Herrström fördelade boll på sitt kluriga vis och lyckades även gå igenom själv många gånger! Han serverade snyggt läge på läge till Åge och han är ju som alltid ett riktigt vasst vapen på högersidan! I sista spelade Elliott ute och tog då Caspers roll på högersidan och nätade då flera gånger han med!


Bild 1: Sanja coachar sitt lag

Bild 2: Glada grabbar i lag 1 trots en tuff turnering!

Tyvärr så hamnade de i en av turneringens tuffaste grupper men förlorade flera matcher med bara en eller ett par bollar.

I B-slutspelet så mötte de på de stora grabbarna i Redbergslid. En väl genomförd match där de vid något tillfälle är uppe i ledning. Redbergslids tyngd och storlek tog ut sin rätt till slut och vann matchen med 14 – 10. Därmed så var årets beachandboll i Åhus till ända för lag 1.


Över till lag 2 som tog en annan väg under gruppspelet. Efter dagens första vinst mot Karlskrona med 11 – 10 så fortsatte det med ytterligare två vinster mot Kungsängen med 11 – 8 och Mullsjö med 17 – 13 innan starka Alingsås HK5 på kvällen såg till att Sund fick sin första förlust, slutade 12 - 15. En match där de länge är med och det är tight men Alingsås var för bra och kunde gå ifrån till slut.

Andra dagen började lite skakigt mot ett IFK Malmö som bara hade förlorat innan, länge och väl så var det jämnt men vi lyckades till slut vinna med 15 – 12 efter en klar uppryckning i spelet på slutet. Tomelilla var nästa motståndare och det skulle visa sig vara den match där vi inte alls lyckades hålla spelet på den nivå som behövdes. De hade också bara förluster innan och vi fick oavgjort 11 – 11 efter mål i sista sekunden av Tomelilla. Snöplig poängförlust men som i slutändan skulle visa sig inte betyda något. Matchen därefter så var grabbarna rejält på tå igen och vann relativt enkelt mot Skuru med 17 – 13. Grundspelets andra förlust kom i sista matchen mot IFK Kristianstad 1 med 9 - 10. En mycket bra match mot ett starkt och tufft försvarande Kristianstad, deras förstalag i turneringen. Förlust som sagt men vi hade en boll inne för 10 – 10, domaren godkände målet först men ändrade till att bollen inte hann i mål innan slutsignalen. Synd men inte på något sätt avgörande för placeringen i tabellen.

Klunga inför matchen mot H43 HF5. Åååååååååååhh IK Sund!!

Lag 2 slutade på en fin tredje plats efter Alingsås som vann gruppen före Kristianstad. A-slutspel väntade och i 1/16-finalen mötte man H43 HF5. En match som skulle visa sig bli otroligt spännande! Sund spelar fantastisk handboll, både i försvar och anfall matchen igenom. Lagen följs åt hela tiden och en mer rafflande avslutning går inte att få. H43 har bollen i anfall vid ställningen 10 – 10 men lyckas inte göra mål med 15 sekunder kvar. Bollen utöver sidlinjen och försvinner under läktaren… #suck#... Vi får dock snabbt tag på en av våra bollar och ger till killarna. Vi får ett sista anfall där Kasper Nygren vräker sig fram för ett avslut men stoppas för tufft av H43:s försvar. Domaren vågar ta beslutet att blåsa straff och utvisning.

Matchtiden är slut och det enda som återstår är straffen för IK Sund. Hur skulle detta sluta?! David Nihlmar får chansen att avgöra och sätter iskallt en stenhård straff! Vild glädje utbryter och grabbarna är klara för kvartsfinal. Vilken match de gör, grymt!

David Nihlmar, straffskytt mot H43 HF5

Alla gör en fantastisk insats, inte minst Viktor Ehrenstråle i mål som gör några fina räddningar men även gör ett par mål i tom bur. Oskar Lindberg som västspelare gör en grym match, Folke Hultman är stekhet framåt och går igenom deras försvar som en varm kniv i smör. Bakåt är han också en klippa. Kasper Nygren, vårt muskelpaket stoppar effektivt i försvaret och som linjespelare i anfallet jobbar han upp lägen för övriga i laget. David Nihlmar med sitt fina häng i luften sätter bollarna stenhårt i mål från kanten och jobbar frenetiskt i försvaret. Summa summarum så är det alltså ett grymt gäng på planen!

Bild 1: Här kommer du inte igenom förstår du... Kasper och Folke in action.

Bild 2: Oskar med ett av alla sina snygga kantskott från "fel kant"!

IFK Kristianstad 3 väntade nu i kvartsfinal på centercourt inför en hyfsat stor publik. Skulle man orka göra en lika bra match som mot H43? Tyvärr inte visade det sig, efter några minuter tappar vi greppet och Kristianstad går iväg till en femmålsledning. Vi jobbar oss in i matchen igen men lyckas inte komma ikapp helt. Matchen vinns mycket rättvist av Kristianstad med 13 – 9.

Turneringen därmed över även för lag 2. Men vilken turnering de gör. Alla matcher turneringen igenom förutom Tomelilla presterar de en jättefin handboll, både i försvar och anfall. Måste berömma Viktor Ehrenstråle extra mycket här som tog på sig jobbet som målvakt turneringen igenom. Till råga på allt så hade Viktor problem med en ömmande fot, vilket inte gjorde uppgiften lättare. Grymt jobbat Viktor!

Viktor in action....

Stort beröm till övriga spelare i laget också!

Tittar man på de tre lag som lag 2 förlorade mot så gick Alingsås till kvartsfinal, IFK Kristianstad 1 till semifinal och IFK Kristianstad 3 (Lag 1:s motståndare i gruppen) vann hela turneringen! Inga dåliga lag de förlorade mot alltså! Vi slutar bland de 16 bästa och det är inte fy skam i den här turneringen som bestod av många riktigt bra lag.


Måste här och nu också passa på och tacka för den förnämliga servicen under Åhus Beach. Viktors pappa Anders Ehrenstråle och Folkes mamma Eva Norell tog på sig ansvaret och fixa lunch och mellanmål till killarna båda dagarna. Det var mycket uppskattat, stort tack för det!
Nu väntar ett uppehåll innan träningen börjar vecka 32. Uppehåll förresten, Magnus Hellmer vår nye tränare har gett grabbarna ett försäsongsprogram fram tills att träningen börjar. Så de kan inte helt ligga på latsidan resten av sommarlovet.


IK Sund - Handboll i Helsingborg

Anders - Rasmus - Sanja

Anders Nihlmar

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Inbjudan till sponsorträff!

IK Sund bjuder intill Sponsorträff söndag 10/11 på Jumpyard med Tomas Axnér som gäst.


ANMÄL ER HÄR

IK Sund

Box 16022

25016 RÅÅ

info@iksund.se

0762-385074

Plusgiro: 616502-1

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub