Topbild myclub ik sund 2021 08 21

En lördag i segerns tecken för P04!

Publicerad 2018-02-10 15:29

Högastenshallen var platsen idag för dagens matcher för P04. Malmö stod för motståndet i båda, Malmö HK i B-serien och IFK Malmö i C-serien.

IK Sund - Malmö HK

Första matchen var mot Malmö HK och Sund har historiskt sett haft svårt mot de svarta från Malmö. Idag tog man dock tag i taktpinnen direkt och första perioden var jämn till slutet där Sund stod för fem raka mål och gick till vila med 13 – 8! Mycket stark avslutning. En period där Olof Alkmar på vänsterkanten hade lekstuga med motståndet och satte fyra mål.

Andra perioden blev betydligt tuffare, i det defensiva spelet som gällde då. Inget mål på de fem första minuterna och Malmö knappade in lite grann på oss. Olof fortsatt het med tre mål i andra perioden. Vi håller ändå jämna steg med motståndet och det står 20-16 efter 30 minuters spel.

Sista perioden gick vi ut i 5-1 försvar igen och vi fick lite bättre koll på dem i försvaret. Malmö kom dock närmare och var som närmast två mål ifrån oss. Vi avslutade matchen fenomenalt med sju mål av matchens åtta sista mål!! Olof återigen tre mål och slutade på hela 10 mål idag. Matchen slutar 30-23.

Dagens lirare i matchen var helt klart Olof Alkmar som visade prov på mycket fint kantspel idag med fina assist från Malte och David N. Sebbe måste också nämnas då han gjorde ett kanonjobb på linjen med fina inspel från Malte och David N. Sebbe slutade på sex mål idag, mycket bra!

Det var en solid insats av hela laget idag och segern var till slut odiskutabel. Vi var det klart bättre laget på planen!


IK Sund - IFK Malmö

Dagens andra match var som sagt i C-serien mot IFK Malmö. Ett Malmö med stora långa killar! Med ett Sund som var betydligt kortare i genomsnitt så blev det tufft att hålla emot. Matchen kom att bölja fram och tillbaks flera gånger.

Första perioden går Malmö iväg till några måls ledning men vi knappar in på slutet och låg endast under med 7 – 8 efter 15 minuter av offensivt försvarsspel. Andra perioden så går vi ikapp och förbi och har som mest en ledning med tre mål. Tyvärr tappar vi i kvalité på slutet och matchen var helt lika efter 30 minuters spel, 16 – 16

Vi får problem i sista perioden och kommer i underläge direkt och Malmö drog iväg till en tremålsledning som mest, 20 – 23 en bra bit in i perioden. Känslan var allt annat än bra just då men då kom vändningen som hette duga! Vi vinner sista delen av matchen med 8 – 3 och matchen med 28 – 26! En fantastisk avslutning där David Nihlmar stod för matchens fyra sista mål för Sund. Han slutade för övrigt på 10 mål i matchen. Jakob Gustavsson avslutade matchen med ett block i världsklass! Så härligt och se inställningen av Jakob efteråt, så nöjd han var med det blocket. Det är värt lite sveda och märken på armen när man gör block av den klassen! Jakob jobbade mycket bra i försvaret idag, riktigt roligt och se. Bra även framåt och slutade på fyra mål i matchen.

Totalt sett en bra insats av grabbarna, dock något mer svängig match kvalitémässigt. Men vad gör väl det när vi till slut vinner matchen.


Det blev en lördag på handbollsplanen som inte kunde gått bättre, två segrar och många fina insatser av våra härliga grabbar i P04. Finns mycket fina kvalitéer i det här laget som blir intressant att följa framöver.

Nu får grabbarna hem och vila. Äta lite chips & popcorn och kolla på Mello ikväll. Imorgon är det återigen match, då borta mot Sölvesborg. Vi hoppas på fortsatt fina insatser av grabbarna då.

Anders / Sanja / Adde

Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub