Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Heroiskt kämpande F08 föll tungt i kvartsfinalen mot Ystad

Publicerad 2019-12-29 21:08

När dagen startade för våra F08:or stod match mot danska Amager på agendan. 1/8-final i Lundaspelens B-slutspel. Våra tjejer kliver ut med ett otroligt bra försvarsspel och efter lite ringrostigt skytte i första halvlek lossnat det ordentligt i andra. Matchen slutar 8 - 4 till IK Sund och vi går därmed till kvartsfinal.

I kvartsfinalen väntar långa tjejer från Ystad, och även här är det en aning ringrostigt till en början. Vi spelar ett enormt tight och tufft försvarsspel men missar mycket skott framåt. I halvtid ligger vi under med 8 - 4, som i början på andra halvlek blir 9 - 4. Sen börjar upphämtningen. Tjejerna sliter heroiskt i försvaret, och vinner tillbaka bollen gång på gång. Ungefär 30 sekunder innan slutsignalen går faller kvitteringen fram till 11 - 11. Sen blir det lite palaver efter slutsignalen då domaren precis innan dömt frikast. Frikastet ska gå, tjejerna ställer upp i mur och hoppar när skottet går men skottet seglar tyvärr in i det bortre krysset. Vi faller alltså med 12 - 11 efter en heroiskt match.

Tre dagar med handboll i Lund med omnejd är därmed till ända. Vi ledare är fyllda till bristningsgränsen av stolthet över det här gänget. Som de krigar och sliter, och att falla på det här sättet i en kvartsfinal i ett b-slutspel i världens största inomhusturnering i handboll är inget annat än hjärtslitande. Men vi tar med oss erfarenheten och går stärkta vidare i vårt handbollsliv. Stort tack till alla föräldrar också som fyllde Alfa Laval-hallen idag. Vi blir väldigt stärkta av att ha er med oss.