Publicerad 2019-12-29 21:54
Img 8846
För tredje året i rad föll våra P07 i semifinalen i a-slutspelet i Lundaspelen. Denna gång i en thriller mot Kävlinge.

Efter att tagit oss vidare som tvåa från "Dödens grupp" ställdes vi mot danska Ringsted i åttondelsfinalen.

Det blev en rafflande match mot fjolårsfinalisterna som vi lyckades avgöra med ett 16-15-mål i slutsekunderna efter att legat under med en minut kvar. Flera killar klev fram och det är inte utan stolthet vi noterar att på våra tio sista mål hade vi åtta olika målskyttar.

I kvartsfinalen väntade Ystads IF 1, som vi stött på så många gånger. Det blev seger med 16-12 (9-4) i en match där vi inte släppte ledningen efter att tagit den efter sju minuter.

Därmed var vi framme i tredje semifinalen i rad i Lundaspelen och där väntade Kävlinge hemma i sin Korsbackahallen.

Det blev en riktig thriller. Kävlinge hade ledningen med 14-10 med fem minuter kvar, men vi kom tillbaka ännu en gång och hade chansen att kvittera till 15-15 i slutsekunderna men lyckades inte få in bollen utan fick ge oss mot en för dagen bättre motståndare som hade ett starkt försvar och en riktig dunderskytt som satte de flesta av deras mål.

Det är en annan notering vi gjort: att de övriga semifinallagen hade varsin välvuxen storskytt som smällde dit de "enkla" målen medan vi fick kämpa lite mer för våra mål när vi inte har denna distansskytt. Men de fysiska skillnaderna kan vara stora i den här åldern och vi hoppas att vi med tempo, list och spelskicklighet ska kunna fortsätta hävda oss det närmaste året innan vi kanske vuxit i fatt lite.

Kävlinge ställs mot Ystads IF 2 i finalen på måndagen. Vi önskar båda lagen stort lycka till!

Det blev en riktigt härlig helg det här för vårt P07-gäng med många spännande matcher som säkert utvecklat oss mycket.

Stort tack till alla våra supportrar på plats! Hoppas era nerver pallade all dramatik ;-)

Md md banner iksund klubbshop 303x108