Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Sista seriehelgen gav en seger i derbyt mot OV!

Publicerad 2019-04-13 21:23
Lördagen bjöd på säsongens sista seriematcher för P04, och först ut på dagen stod match mot våra vänner från OV på programmet och det blev en härlig match, sett ur Sunds synvinkel. Eftermiddagen ägnades sedan åt resa till Åhus och match i C-serien.

Norrehed var platsen för dagens match mot OV. Matcher som alltid brukar bli välspelade från båda lagens sida. Den här matchen skulle inte visa sig vara annorlunda. Vi mötte ett OV som fått förstärkning från sitt 05-lag till dagens match och med det menar jag verkligen förstärkning.

Matchen spelades i högt tempo från start och Sund gick snabbt iväg till en 5-1 ledning. OV kom in i matchen och vi följdes åt ett tag. Vid ställningen 10-5 så kom målskyttet igång för OV och vips så stod det 10-9. Närmare än så kom de dock inte då vi tog kommandot igen och gick till halvtidsvila med ledning 15-10. Spelet i första halvlek präglades av fart, kombinationer, bra försvarsspel och taggade spelare laget igenom. Ledningen kunde varit större om inte deras målvakt hade noterats för många fina räddningar i första halvlek.

Andra halvlek kontrollerar vi och håller ledningen matchen igenom. Som mest leder vi med 10 bollar och när matchen är slut så skiljer det just 10 bollar, 30-20 till oss! Härlig seger där hela laget ska ha en eloge för sin inställning under hela matchen, gav allt i varje situation och kämpade matchen igenom. Vem blev matchens lirare då? Jo, hela laget!! Som de kämpade, slet och spelade på idag! Härligt och se…

Vi är såklart glada över vinsten, det var ingen lätt match. OV:s målvakt och 05:or satte oss på plats gång på gång och deras bäste målskytt var en 05:a, Antonio Emgård. Starkt!

Nöjda över dagens vinst mot OV så följde en kulinarisk middag intagen på McDonalds för att sedan sätta sig i bilarna och ta sig till Åhus och match i C-serien. En match där vi spelar bra från början och leder matchen större delen av första halvleken. Åhus kommer dock ikapp på slutet och kan gå till vila med ledning 11-10. Andra halvlek så är vi fullständigt chanslösa, orken tryter för grabbarna efter matchen mot OV och vi förlorar helt rättvist med 20-31.

Nu är seriespelet slut och vi går in i en lite lugnare period. Nästa tävlingsmatch är OV Beach i månadsskiftet maj/juni. Därefter så blir det som vanligt Partille Cup första veckan i juni, följt av Åhus Beachhandboll i mitten av juli.