Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Stor framgång för P-04 i Potatiscupen!

Publicerad 2018-04-16 21:10

Den gångna helgen så var P-04 i Alingsås för spel i Potatiscupen. Två lag anmälda där gruppspelet pågick under fredagen och lördagen.

Gruppspelet

Lag BLÅ slutade på en fin andraplats i gruppspelet efter vinst mot Skara med 26-16, vinst mot Trollhättan med hela 28-9 och till sist förlust mot Alingsås 2 med 14-18. Det Alingsås som senare skulle visa sig vinna hela Potatiscupen. Därmed var grabbarna klara för A-slutspel på söndagen

Alla tre matcherna i gruppspelet var stabila, bra matcher där vi klart visade att vi var att räkna med i cupen. Alla killarna ska ha cred för det fina spel de visade upp, speciellt i matchen mot Trollhättan där det stod 10-0 till oss innan de lyckades göra mål. Där var Hobbe som rena rama muren och bjöd på spektakulära räddningar matchen igenom och hade stor del i att vinsten blev så stor som den blev. Hobbe hade redan i första matchen på fredagen visat att han var och räkna med i den här cupen. Härlig inställning och ett fighting face som vi alla gillade.

Den sista matchen i gruppspelet blev en tuff match mot Alingsås och deras pigga, snabba anfall. Det lyckades vi inte riktigt lösa och då är det svårt att vinna.


Lag GRÖN slutade på en tredjeplats i gruppspelet efter inledande vinst mot Mullsjö med 19-13, förlust mot Torslanda med 16-22 och förlust mot Alingsås med 10-27. Det var en tuffare grupp för lag GRÖN jämfört med lag BLÅ, både Torslanda och Alingsås var mycket bra och det är inget att säga om att de förlorar där. Matchen mot Torslanda var väl den match där vi kunde kommit upp ett snäpp eller två i vårt spel, framförallt anfallsspelet var det vi inte fick igång ordentligt.

Killarna ska en eloge för att de kämpar matcherna igenom och försöker. Det är lätt att hänga med huvudena när spelet inte funkar fullt ut, men jag tycker att de visar prov på bra inställning här och verkligen försöker.


Slutspelet

Ingen sovmorgon för lag BLÅ här inte, matchstart 08:00 vilket innebar att väckarklockan ringde redan 06:30. Vi skippade frukosten på Cupcentrat och intog en egen inköpt frukost där vi bodde.

Adrian tog sedan med hela gänget ut på en uppiggande promenad vilket uppskattades stort av grabbarna…...

Våra grabbar har såvitt jag (undertecknad) vet aldrig någonsin lyckats bra i tidiga matcher. Det var något som det skulle bli ändring på denna dag.

Matchen mot Karlshamn skulle visa sig bli en riktig nagelbitare för de som var på plats men kanske ännu mera för de som följde oss via Livesändning på Facebook eller i vår Whatsapp-grupp där man kunde följa oss mål för mål.

David verkade extra utvilad och visade vägen genom att ta stort ansvar med några snabba mål direkt i inledningen av matchen. Åge och Olof fortsatte kriga in bollar på vänstersidan och överträffar sig själva i match efter match. Sebbe sliter som vanligt hårt på linjen, krigar in några mål och skapar massor av lägen. Bakåt har han flera stora killar att jaga. Jakob är ett ständigt hot på högerkanten tillsammans med David och båda sliter hårt bakåt. Malte, vår egen kreatör, styr upp spelet och sätter kompisarna i lägen och drar då och då iväg ett skott i mål. Får några rejäla tryckare, men reser sig. Elliott, vilkent kille! Får hoppa in på i princip samtliga positioner och beklagar sig inte över att ständigt få nya utmaningar. Tar sig an dubbelt så stora killar i försvaret. Som Hobbe uttryckte det, ett bra försvar gör en målvakt bra! Och bra det var han! Grymt jobbat alla åtta!

Vi låg ett tag under med två mål i första halvlek men jobbar oss tillbaks till oavgjort 12-12 när det var paus. Vi följs sedan åt eller leder med ett eller två mål matchen igenom. Vårt försvar är så stabilt, de är grymma allesammans bakåt. Utan tvekan det bästa 6-0 försvar de presterat någonsin. Vi som innan alltid haft 3-2-1 försvar som vårt fina adelsmärke.

Karlshamn lyckas aldrig komma ikapp helt och när det är en knapp minut kvar så sätter vi förlösande 23-21. Vi krigar på sista minuten och Karlshamn sätter 23-22 men lyckas inte med mer än så. En urladdning utan dess like var avslutad.

En av tränarna i Alingsås kom fram till oss efter Karlshamnsmatchen och berömde Malte stort för hans fina anfallsspel. För övrigt så fick vi ett flertal gånger höra från andra lags ledare att vi spelade en mycket fin handboll, kul för grabbarna att få höra men även för oss ledare såklart.

Vilken match de gör mot Karlshamn! I den stunden skrev jag i vår "whatsapp"-grupp att det här var utan tvekan den bästa match grabbarna presterat. Vad jag inte visste då var att det skulle komma mer så småningom….

Efter en andra frukost på Cupcentrat så var det dags för kvartsfinal mot Alingsås 1, som i sitt gruppspel vann alla sina tre matcher komfortabelt.

När klockan slog 10:55 blåstes matchen igång och vi satte fart direkt, precis som i matchen mot Karlshamn på morgonen. Vi gör mål direkt i första anfallet och redan efter ett par minuters spel står det 3 – 0 till oss. Alingsås vaknar till efter för deras del överrumplande start och jobbar nästan ikapp målmässigt, men bara nästan. En målsnål första halvlek slutar 7-5 till och vi gör en fantastisk försvarsinsats laget igenom där vi tar stryk i anfall efter anfall och får stopp på dem. Man kunde se frustrationen hos motståndarna som inte hade räknat med ett så tufft motstånd.

Andra halvlek fortsätter i samma anda som första, tufft försvarsspel och idérikt anfallsspel! Frustrationen hos motståndarna bara växer när de märker att de inte kommer ikapp utan att vi istället drar ifrån. Som mest leder vi med sex mål och när slutsignalen ljuder så står det 16 – 11 till oss på resultattavlan!!

Vi ledare tittade på varandra och undrade vad som hade hänt, här spelar vi ut ett lag som helt klart hade räknat med finalspel under dagen. Men icke, våra grabbar gör en bragdartad match och sätter stopp för det. Så det som var vår bästa match hittills efter Karlshamnsmatchen fick nu bytas ut mot den här matchen istället.

Det skulle kunna skrivas spaltmeter här om hur bra grabbarna spelade och vad de presterade. Kort och gott så var det för …. bra helt enkelt! Väljer att inte nämna några namn här utan vill framhålla hela laget. Hysénklass skulle man kunna säga om man spetsar till det lite…


Klockan 12:40 var det dags för semifinal, återigen mot det Alingsås vi förlorade mot i gruppspelet. Vi får inte alls den fina start som vi fått tidigare under dagen. Hamnar snabbt i underläge och får jaga matchen igenom. Vi hänger med hyfsat i början av halvleken men Alingsås fina, snabba, finurliga anfallsspel leder gång på gång till att de drar ifrån. De leder fullt rättvist med 10-5 när första halvleken är slut.

Början på andra blir tyvärr inte bättre utan Alingsås dundrar på och har som mest sex måls ledning. Vi tar beslutet att chansa genom att spela man-man resten av matchen. Det ställde till det för motståndarna och vi jobbade succesivt ikapp och var som närmast två mål efter vid ställningen 15-17. Vi orkar tyvärr inte stå emot och vi förlorar till slut matchen med 17-20.

En eloge till hela laget som aldrig slutade kämpa och krigade på varenda sekund hela matchen igenom.

Alingsås var för starka för oss och vi faller med flaggan i topp. Alingsås vann sedan finalen mot Torslanda så det var ingen skam att förlora mot dem. Vi slutar på en delad tredjeplats i cupen och har bara Alingsås och Torslanda framför oss.

En framgång för P-04, för IK Sund och för skånsk handboll!!



Lag GRÖN fick vänta länge på sin slutspelsmatch, först kl 14:25 på söndagen var det dags mot Aranäs HK. Vi börjar matchen bra genom Hector som sätter första målet i matchen. Vi jobbar på i en målsnål match och har ledningen i första halvlek, leder med 5 – 4 med en minut kvar. Då gör Aranäs två mål och går till halvtidsvila med ledning 6-5. Andra halvlek kvitterar vi direkt och sedan följs vi åt för att sedan gå upp i ledning med 10 – 8. Där och då tog det stopp för våra killar, Aranäs gjorde sex raka mål och avgjorde matchen där till deras fördel. Genom mål av Victor och Oskar så är ställningen 12 – 14 men tiden rinner ifrån oss och vi förlorar med 12 – 14. Fredriks inställning i denna match är berömvärt, ger aldrig upp och jobbar på matchen igenom. Många fina räddningar, helt klart hans bästa under helgen. Bäst när det gäller…

Utöver Fredrik så imponerade Oskar genom sina mål på högerkanten. Oskars fina samarbete med Hector var något som funkade bra under hela helgen. Viktor på sin vänsterkant imponerade också med ett flertal mål i denna match. Casper kämpade på och försökte hela tiden driva på laget, Kasper N sliter som bara den på linjen. Sakda och Ville tar ett stort ansvar bakåt och Hector stångar sig nästan blodig för att ta sig igenom motståndarnas försvar. Hilding sprang på varenda kontring och var ständig ett hot för motståndarna.



Vi som ledare är grymt stolta över våra grabbar. En fröjd att få umgås med dem, både på och utanför planen. Som tidigare nämnts så fick vi mycket beröm hela helgen för vårt spel, många ledare/tränare som var imponerade av såväl både vårt anfalls- som vårt försvarsspel. En av tränarna i Alingsås var mäkta imponerad av vårt 6-0 försvar i matchen mot Karlshamn och ville därför få lite ha tips från oss hur vi fått till så bra försvar.


Nedan bilder på "helgens lirare" enligt oss ledare:

Lag Blå

Jakob Gustavsson, Elliott Nilsson, Åge Lundström, David Nihlmar, Malte Herrström, Olof Alkmar, Sebastian Martinsson och sist men inte minst, Hobbe Andersson

Lag Grön

Fredrik Wihlborg, Casper Henriksson, Kasper Nygren, Hilding Rollgard, Oskar Lindberg, Viktor Ehrenstråle, Hector Lundin, William Mannsdorff och Sakda Saleephan



Nu går vi in i en lite lugnare period och nästa utmaning för oss blir OV-beach i månadsskiftet maj-juni för att sedan se fram emot årets händelse, Partille Cup första veckan i juli.


IK Sund – Handboll i Helsingborg!

Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub