Topbild myclub ik sund 2019 08 22

Vinst mot Hammarby och A-slutspel i Partille för P15!

Publicerad 2019-07-04 17:09
Två matcher och två segrar blev facit efter dagens spel i Partile Cup.

Ett kallt och blåsigt Heden avskräckte inte grabbarna i P15 idag. Två matcher stod på schemat och i den första matchen mötte man WAT Fünfhaus från Österrike, ett lag som var obesegrat fram tills nu. En strong insats där försvaret var lysande ihop med en alldeles briljant Sebastian i mål. Anfallet flöt på det också trots det rätt usla vädret som gjorde både plan och boll hal. Matchen slutade med klar vinst, 16 - 10.

Sebbe, som visat prov på fint målvaktsarbete hela veckan.


Dagens andra match mot Hammarby var direkt avgörande om Sund eller Hammarby skulle ta sig till A-slutspel eller inte.

Sund tar kommandot och tar ledningen, en ledning som ett tag är uppe i fyra mål. Sund tappar gradvis spelet och Hammarby kommer ikapp till 7 – 7 i halvtid.

Andra halvlek har lite av samma karaktär som den första, ledning med tre bollar ett tag. Hammarby kommer även i andra i kapp och går även till ledning med 14 – 13. I den sista minuten när ställningen är 15 - 15 så drar Hammarby på sig en utvisning och Sund tilldelas en straff. En straff som Åge sätter och det visar sig vara det sista som händer i matchen. Härlig seger som innebar att man blev trea och går till A-slutspel!

Klungan efter vinsten mot Hammarby.....Åååååååååh IK SUND!!


Paul Engdahl, som är en av de två nya coacherna inför nästa säsong, har varit med under veckan och coachat grabbarna tillsammans med Sanja och Rasmus.

- Det är ett härligt gäng som spelar ett kollektivt försvar, det kommer bara bli bättre och bättre. Anfallsspelet visar på bredd och vi gör mål från alla positioner, det är väldigt roligt. Vi gör inte många tekniska fel och det är positivt. Motståndarna tycker nog att vi är ett jobbigt lag att möta, precis som det ska vara.

Sanja fyller på och betonar att försvaret har varit nyckeln i många av matcherna i gruppspelet. I sista matchen mot Hammarby så spelar de ett mycket bra försvar och visar att man vågar/kan skjuta utifrån, vilket var viktigt.

Åge med ett av sina skott utifrån.


Nu väntar som sagt A-slutspel imorgon bitti och motståndet kommer RS Zagreb stå för. En tuff uppgift men inget är omöjligt....

Är ni inte på plats, varför inte streama matchen imorgon bitti? Kostar en slant, men det är värt!

Använd följande länk - https://partillecup.com/sv/livestream/


IK Sund - Handboll i Helsingborg!

Anders Nihlmar

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Inbjudan till sponsorträff!

IK Sund bjuder intill Sponsorträff söndag 10/11 på Jumpyard med Tomas Axnér som gäst.


ANMÄL ER HÄR

IK Sund

Box 16022

25016 RÅÅ

info@iksund.se

0762-385074

Plusgiro: 616502-1

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub