Flickor A
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Andra finalen på en vecka för F08

Publicerad 2021-09-20 10:53

Förra helgen kom F08 hem med en finfin finalplats i A2-slutspelet från Göteborg Cup. Igår söndag var det dags för Vikingaspelen, en endagsturnering som arrangeras av Lödde Vikings och som nu nästan känns som en tradition att starta upp säsongen med.

Dagen börjar med ett frånvaro-SMS, en av tjejerna har blivit sjuk och med några redan sjuka och borta sedan tidigare så inser vi att det kommer bli en tuff dag för de 10 tjejer som till slut kommer iväg. När några av dem också går sönder med olika skador tidigt under dagen så blir det slitigt för de tjejer som spelar, många mer eller mindre non stop. Tur då att vi har nästan två timmar mellan matcherna under grundspelet så vi hinner vila ordentligt.

Första matchen är Ystad IF, ett lag som vi börjar känna ganska väl vid det här laget. Vi är inte alls med i matchen, vakna eller närvarande och gör en rent dålig insats, framför allt i första halvlek. Till slut lyckas vi ändå skärpa till oss så pass att vi mäktar med att sätta avgörande 11 - 10 med några sekunder kvar. Vinst alltså, men inget vidare spel. Vi tackar våra duktiga målvakter Ängla och Emma för att vi faktiskt kommer undan med en seger i den här matchen. Det halvdåliga spelet fortsätter sedan mot IFK Malmö där vi förvisso börjar våga ta lite avslut utifrån, men där skärpan och inställningen inte alls är närvarande i den här matchen heller. Matchen slutar 8 - 8 efter att Malmö kvitterat med någon halvminut kvar. I tredje och sista gruppspelsmatchen möter vi ett av Löddes två lag, och gör vad vi tycker vår bästa insats mot Lödde, kanske någonsin. En del tekniska fel från vår sida kanske är det som blir avgörande i slutändan, men en väldigt positiv känsla ändå när vi går av banan med 16 - 21 i bagaget. Tre poäng efter grundspelet trots väldigt knackigt spel i de två första matcherna får ändå anses som godkänt. Det blir b-slutspel till slut pga målskillnad mellan oss och IFK Malmö, så vi tvingas byta hall och får kort tid på oss att komma dit och förbereda oss för slutspel.

Väl igång så väntar Kävlinge i semifinal, en match som vi "relativt enkelt" vinner med 13 - 7. I finalen väntar sedan ett gäng tjejer födda 2009 från Lugi, och inte heller den matchen innebär något större problem. De är duktiga tekniskt, men vi är så pass mycket större och väl så duktiga tekniskt så matchen slutar 14 - 10 efter att vi slappnat av lite mot slutet och släppt till några mål lite för enkelt. En vinst i ett slutspel är alltid en vinst i ett slutspel, och pokalen kommer med hem till Helsingborg. Finalspel för andra helgen i rad känns som en väldigt bra start på den här säsongen.

Summerat en helt ok dag "på jobbet". Tjejerna ska ha en väldigt stor eloge för att de genomför den här dagen på bästa sätt, trots att vi i några av matcherna inte har några avbytare när tjejer i laget går sönder. Spelmässigt, nja. Vi kan mycket bättre känner vi, men det glimtar till ordentligt i vissa matcher och det finns mycket att ta med sig även från den här cupen. Nu väntar träningsmatcher mot Halmstad Handboll kommande helg med efterföljande teambuilding i Båstad med Gårdskampen. Efter det är vi redo att dra igång seriespelet 3/10, där vi åker till Ystad för match mot Ystad IF igen.

Framåt IK Sund F08!









Christian Rydström
Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub