Flickor A
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

F07/08 i Partille Cup för andra gången

Publicerad 2022-07-09 19:52

IK Sunds äldsta tjejer i F07/08 åkte måndagen 4:e juli till Göteborg för att spela Partille Cup för andra gången i sin karriär. För vissa var det dock första gången. Förra gången vi spelade Partille Cup var tjejerna 11 år gamla (dvs. 2019), sen kom en pandemi och ställde till det för alla handbollsälskare (bland annat) och nu var det alltså dags igen. IK Sund åkte gemensamt upp med två fulla bussar och totalt åtta lag. Vi hade ett lag med från F07/08.

Senast det begav sig hamnade vi i samma grupp som bland annat BK Ydun från Danmark och Kärra1 från Göteborg. Matchen mot BK Ydun var vår första match någonsin är vi räknade resultat, och vi förlorade den med 22 – 1. BK Ydun och Kärra spelade sen A-final den gången, där BK Ydun drog det längsta strået. Vi åkte hem från Partille Cup 2019 med en enda seger i bagaget, men med en massa erfarenheter och roligheter i bagaget.

När det så var dags för Partille Cup igen tre år senare så visade det sig att vi har Kärra1 i vår grupp den här gången också. Detta Kärra-laget ska sen visa sig vinna hela Partille Cup, så det var kanske inte jättekonstigt att vi förlorar vår premiärmatch mot dem tisdagen 5/7, men vi tycker att vi förlorar den onödigt stort (23 – 9). Vi är med i matchen halva första halvlek, och sen händer någonting. Vi är mentalt inte närvarande, och tjejerna kastar bort onödigt mycket bollar och Kärra kan enkelt springa ifrån oss. Efter en gemensam diskussion när matchen är slut bestämmer vi oss tillsammans för att så här får det inte se ut mer i turneringen, och sen blir det också annat ljud i skällan.

Vi betar av (i tur och ordning) Eidsvold Turn från Norge (16 – 8), H71 från Färöarna (13 – 6), Stavanger från Norge (17 – 15), Skive FH2 från Danmark (16 – 11) och Vikingur från Island 12 – 9). Fem segrar av sex matcher i gruppen alltså, och därmed även grupptvåa och till A-slutspel. Eftersom gruppen är så stor (totalt 102 lag) så spelas A-slutspelet i en 1/32-delsomgång först för alla 2:or och 3:or i gruppen. Vi får en annan grupp-2:a i Sävehof, ett lag som vi även hade i vår grupp 2019.

2019 blev resultatet 8 – 9 när vi möttes, och det ska det visa sig bli även denna gång. Matchen är väldigt jämn med två tuffa försvar och böljande spel fram och tillbaka. Sävhof gör ett litet ryck till 8 – 5 som vi sen hämtar tillbaka till 8 – 8. Någonstans i den här vevan får vår fantastiska målvakt Ängla ett stenhårt skott på halsen, vi tror först att hon gått i däck men hon repar sig ganska snabbt och kan fortsätta. Sävehof gör 9 – 8 och vi hinner sen inte ikapp ännu en gång. Sorti ur Partille Cup 2022 i 1/32-del alltså. Något snöpligt men sånt är livet.

Vi lämnar Partille Cup 2022 med en helt annan känsla handbollsmässigt än vi gjorde 2019. Då en enda seger, nu fem segrar av sju matcher och en känsla av att vi "är med" på ett annat sätt än när det begav sig senast. Vi kan mycket bättre än vad vi presterar i vissa matcher, och känner att vi borde ha kunnat ta oss något eller några steg till i slutspelet, men vi spelar också en väldigt fin handboll i andra matcher och levererar ett väl godkänt resultat i hela Partille Cup. Att komma tvåa i sin grupp med sex andra lag, och bara förlora poäng mot de som sen vinner hela turneringen måste ses som väl godkänt i världens största handbollsturnering.

Vi lämnar Partille Cup med en mycket god känsla inför framtiden med det här gänget. Under veckan har vi upplevt en gruppharmoni och en glädje i den här gruppen som vi aldrig har sett innan. En omtanke om alla, där tjejerna umgås tillsammans och tar hand om varandra. Handboll är en lagsport, och en grupp i harmoni presterar väldigt mycket bättre än en grupp som inte är det. Det bådar väldigt gott inför kommande säsong med seriespel i F07-serie, USM och annat kul. Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla våra motståndare under Partille Cup, och åter igen be att få rikta våra varmaste gratulationer till Kärra1 från vår grupp som vann hela Partille Cup i F14-klassen. Vi är enormt imponerade.

Nu väntar lite ledigt innan vi drar igång nästa säsong en bit in i augusti. Efter en sån här upplevelse är det inte annat än att man längtar lite dit redan nu, även att en härlig sommar och ledighet står för dörren nu.

Christian Rydström
Md img eb15f4250bbf 1
Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub