Flickor A
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Tillbaka till brottsplatsen

Publicerad 2018-03-04 19:57
Logo ik sund color

Eller, nja. Inte brottsplatsen. Men väl tillbaka till Kävlinges trevliga sporthall där vi började den här resan med dessa underbara tjejer för nästan sex månader sen. Kommer ni ihåg ni som var där, när vi gjorde vårt första sammandrag i den här hallen i början av oktober? Det var inte mycket som stämde den gången (nåja, vi hade TRE träningar med laget tillsammans i ryggen), och man kan väl lugnt konstatera att det är "viss" skillnad på tjejerna idag jämfört med den gången.

Idag for vi med femton tjejer till Kävlinge för matcher mot Kävlinge x 2 och Tollarp. Sex matcher totalt alltså för våra två lag, tjejerna på spelhumör och föräldrar på läktaren med glada tillrop. En härlig söndag helt enkelt.

Matcherna börjar kunna sammanfattas på samma sätt numera: Ett tight och solitt försvarsspel där jag tycker våra tjejer generellt står upp mycket bra mot våra motståndare och det blir svårare och svårare att komma igenom. När det dyker upp motståndare som agerar lite oortodoxt får vi ibland en del problem dock, och det finns mycket att slipa på när det gäller att t ex få grepp om spelare i våra motståndslag som är duktiga att skjuta från distans. Men vi måste ju ha något att träna på också :)

Anfallsmässigt börjar det även där lossna, och jag upplever att vi har fler och fler tjejer som deltar i anfallsspelet och faktiskt bidar i målfabrikationen. Roligt också att se att tjejerna börjat snappa upp spel på linjen i anfallet i större utsträckning, idag har vi ett antal tjejer som resolut går in och ställer sig på linjen, och vi gör även ett antal riktigt snygga mål på det sättet med inspel på våra linjetjejer.

Stort tack återigen för en fantastiskt härlig söndag med IK Sunds tjejer.


Christian Rydström
Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub