P04
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

En riktig bragdmatch mot topplaget H43 Lund!

Publicerad 2018-02-04 12:56

I går var det åter dags för match mot topplaget H43 i Lund och som vanligt var killarna taggade inför det tuffa motståndet.

Vi är så imponerade av deras inställning och killarna ledde faktiskt i början av matchen, vilket brukar vara deras akilleshäl.

Efter första 15 min ledde dock H43 med 12-11. Som mest låg killarna under med tre bollar, men fortsatte kämpa och efter 30 min ledde H43 endast med 22-21. Sund gick ifatt igen, men i slutet av tredje perioden gick H43 upp och ledde och när de fick en feldömd straff med 2 min kvar och satte 30-29 trodde vi det var kört. Men ett snabbt man-man-spel, en räddning och ett snabbt utspel av Fredrik, via Viktor och Malte upp till Åge gjorde att Åge kunde avgöra matchen så att killarna fick en välförtjänt poäng med hem till Helsingborg. Kan ju nämnas att Åge satte hela 13 strutar, vilket är fantastiskt. Men samtliga killar gjorde flera mål var och gjorde fina satsningar framåt, precis det man som tränare drömmer om. Bakåt vill jag lyfta fram Viktor som gjorde ett grymt jobb och även Sebbe som hade en stor kille att brottas med på linjen. Malte slet hårt som spets och hade bra fart under fötterna framåt och satte kompisarna i fina lägen, men lyckades även sätta tre mål själv. Olof fortsätter sätta straffar och fick även till flera kanoner från sin kant, liksom Jakob på andra sidan. Elliott fick flytta runt lite och gjorde flera fina inspring från V6 som skapade lägen, samt satte ett par riktiga genombrott från högersidan. (Inga snytpapper idag, vilket vi alla är tacksamma för.)

Så, en mycket välspelad match trots att Casper saknades pga benbrott i höger hand. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande.

Nu blickar vi, och alla som inte var med i Lund, framåt mot lördagens två hemmamatcher och söndagens bortamatch mot Sölvesborg. Vi hoppas på fler fina genombrott, satsningar, inspel, kantskott, straffar och kombinationer i laget. Vilka killar vi har när de får vara friska! Vi hoppas alla som varit krassliga i veckan är bättre så att vi åter blir fullt manskap på träningarna.

Här kommer några reflektioner kring matchen från killarna:

"Vi tycker att vårt anfallsspel var ljuvligt och finurligt. Det var många snygga passningar, genombrott, avslut och kombinationer. Detta ledde till att vi kunde få ett oavgjort resultat mot H43 P04 4. Det vi kunde förbättrat i anfallet var att vara säkrare i lägena vi tog. Detta säger vi eftersom vi tog oss igenom och kom till mycket bra läge. Vi lyckades få bort de tekniska fel vi haft i tidigare matcher, vilket också stärkte anfallet. När det blev jämnt i slutet och H43 lyfte ut på oss sprang vi runt dem och gjorde mål ändå. Nu vidare till försvaret. Försvarsspelet var lite rangligt i början och vi släppte förbi många anfall. Men allt eftersom som matchen utvecklades gjorde vi det också och in mot mitten av matchen hade vi ett helt okej försvar där vi jobbade tillsammans för att H43 4 inte skulle komma förbi. Mot slutet så gick vi ut i ett förträffligt 5-1 förvar och sedan även ut i man-man då vi lyckades få tag i bollen och få in ett sista mål som gjorde resultatet till 30-30. Bra spelat hela laget! " / Malte och Åge

"Ett sådär försvar i början, men med ett starkt anfall genom hela matchen lyckades vi få oavgjort! Lite tråkigt bara att ens tränare får gult kort. ;) " / Elliott

"Bra anfall, men kunde varit tuffare i försvaret!" / Olof

"En jämn, bra, rolig match med bra anfall. Vi kunde förbättrat försvaret." / Sebastian

Välkomna på våra hemmamatcher på lördag 11:30 och 13:00 i Högastenshallen! / Ledarna genom Sanja Herrström

Sanja Herrström
Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub