P04
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Ibland är handboll underbart...

Publicerad 2018-02-11 17:27

... och ibland är det lite tyngre.

Marginalerna är väldigt små i tuffa matcher och det fick vi tyvärr erfara idag mot Sölvesborg.

Efter flera avhopp pga sjukdom i går kväll och idag på morgonen blev vi tillslut 8 spelare, en tränare och tre tappra pappor som gjorde den långa resan till Sölvesborg för att möta ett lag vi aldrig mött tidigare och som haft väldigt varierande resultat enligt tabellen. T ex har de vunnit över serieledande H43, men förlorat mot Staffanstorp som ligger i botten av tabellen. Detta fick vi veta berodde på att de har en trupp bestående av killar födda mellan 2006 - 2003. Och beroende på vilka som är med blir ju matcherna väldigt olika.

Vår lilla trupp kämpade tappert, men tyvärr förlorade vi med 24 - 23. Till största delen berodde det på att vi inte riktigt fick stopp på deras vänsternia som gjorde hela 18 mål (varav fyra på straff) och på att vi inte satte de lägen vi spelade fram till. Vi hade skott både över mål, i ribban, i stolpen, utanför mål och rakt på målvakten. Men inte ett enda skott under mål denna matchen heller... verkar svårt att skjuta för lågt... hm... vad kan man dra för lärdom av det? ;)

Skämt å sido så hade vi tryck från alla positioner i dag också och bitvis kom vi upp i bra spel och borde ha vunnit matchen. Oskar fick ta ansvar som H9 och Fredrik fick många hårda skott mot sig från främst V6 och V9. Gustav gjorde tre mål från sin kant och Sofus tryckte in fyra från den andra! Viktor och Malte satte också ett par strutar var eller var det lobbar...? Åge missade lite mer än vanligt och gjorde bara 11 mål idag... skärpning! ;) Och sist med inte minst så satte Elliott en straff och missade en! Så nu kanske vi slipper höra tjatet om att han vill lägga straffar? Nä, skojar med dig Elliott. Vi gillar ju ditt tjat. ;) Och jag är imponerad över hur du löser försvaret trots flera överkörningar och flera straffar emot dig, med lite otydlig anledning. Du bara reser dig och kör på. Grymt! Ni andra kämpade också tappert bakåt, men de hade ett par killar vi inte fick tag i. Men ni gav aldrig upp. Det är det jag tar med mig från dagens match.

Så jag ska väl njuta av dessa insatser och inte vara en dålig förlorare och nämna att de fick minst 7 straffar, eller nämna att jag inte alltid var överens med domarna om domsluten. Kan väl bara konstatera att jag är glad att jag var ensam tränare på plats för annars hade jag nog ändå blivit det ganska fort. Jag fick tillsägelse för att jag "himlade med ögonen" åt ett par domslut och vände mig bort. Tror kanske Adde och Anders agerat lite annorlunda... ;)

Men, det var inte domarna som avgjorde matchen, det gjorde vi själva. De gjorde sitt bästa och utan domare kan vi inte spela match. Så jag tar till mig av kritiken och skall försöka bete mig bättre framöver.

Tyvärr drog alltså Sölvesborg det längsta strået idag och vi gratulerar dem.

I veckan som kommer tränar vi som vanligt och på sportlovet är alla som vill välkomna att träna med oss måndag 16:30 - 18, samt onsdag 18 - 19:30. Torsdag vilar vi eller testar andra sporter.

Jag vill avsluta med att citera Zlatan: "Det är stor skillnad på att förlora och att vara en förlorare!"

Vi lär oss mycket båda av att vinna och av att förlora!

Nu ropar soffan på mig! Ses i morgon! / Sanja


Sanja Herrström
Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub