Pojkar A
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

06 visade moral i Påskacupen

Publicerad 2018-04-03 00:09
Ännu en gång visade sig att man kommer långt med rätt attityd i handboll, kryddat med hel del fina "skills" också, såklart. Det bevisade sannerligen ett av IK Sunds 06-lag i Påskacupen i helgen.

IK Sund kom till spel med två lag denna Annandagpåsk i Kävlinge . Det ena laget tog sig till semifinal i B-slutspel efter emellanåt fint och fyndigt spel. Där tog det dock stopp möt Lödde.

Det andra Ik Sund-laget tog sig hela vägen till finalen i A-slutspelet, tack vare ett snabbt och kombinationsrikt anfallsspel och ett relativt gediget försvar. Och väl där så ställdes man mot storfavoriterna från Ystad, Ett Ystad som pulveriserat allt motstånd på sin väg till finalen. Bl a samma IK Sund-lag som nu ännu en gång stod på andra sidan som motståndare. Man hade nämligen redan möts i gruppspelet och då hade, de till växten mycket mindre Sundarna, inte haft mycket att sätta emot. Det skulle enligt alla lagar bli en enkel match för Ystad-pågarna.

Men icke sa Nicke...Efter en väntad 3-0 ledning för Ystad, så tog Sund-killarna fram det som krävs i handboll, nämligen rätt inställning. Man kämpar, krigar och offrar sig på alla fronter och vips så är man i ledning och vi på läktaren tror knappt våra ögon. I ledning 8-7 och 4 minuter kvar så är killarna på väg mot en praktsensation och Benny och Eddie gör allt de kan på bänken för att hjälpa killarna när det ska till att avgöras. Tyvärr tar Ystads tyngd ut sin rätt och Ystad går ifrån i slutminuterna till en rättvis seger med 11-8. Men en stor eloge till en fantastiskt insats av både ledare och spelare som visade att med rätt attityd till spelet och till varandra, så kan man åstadkomma oväntade saker. Nästa gång tar ni dom:)

Ännu en gång stort grattis till en fin insats!!


/Johan P

Johan Paulsson
Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub