Herr
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Här är IK Sunds nya tränarduo

Publicerad 2018-07-28 20:14
Img 4828
Vi kan stolt presentera vår nya tränarduo för vårt herrseniorlag: Mattias Persson och Peter Nordqvist. Två herrar med spelarmeriter från allsvenskan och elitserien.

De har spelat i allsvenskan och elitserien.

Nu bildar de ny tränarduo i IK Sund.

– Glädjen i handbollen hittar man ofta i de lägre serierna, säger Mattias Persson, som blir huvudansvarig med Peter Nordqvist som assisterande.

Det blev en tuff, första säsong för IK Sund när klubben gjorde comeback, efter närmare 15 års frånvaro, i seniorhandbollen i herrarnas division fyra i fjol

Nu tar vi, efter nysatsningen på alla plan sedan ett år tillbaka med bland annat fördubblat antal ungdomsspelare under förra säsongen, ny sats i division fyra och man gör det med en ny tränarduo:

Mattias Persson blir huvudansvarig med Peter Nordqvist som assisterande.

Båda har spelat i allsvenskan med OV Helsingborg och Nordqvist har dessutom representerat H43 i dåvarande elitserien.

Persson har sedan hunnit med flera tränaruppdrag: OV:s damer var han med och tog från division två till allsvenskan och han har också tränat Eslövs IK:s utvecklingslag i division två på damsidan, Landskronas damlag i tvåan och Eslövs HF:s herrlag i division tre.

Nordqvist har inte lika lång tränarerfarenhet men har hjälpt elitserielegendaren Zoran Roganovic i H43:s u-lag och för några år sedan med H65:s gyllene generation på flicksidan med Hanna Blomstrand i spetsen.

Varför väljer ni då att hoppa på det här tåget?

– Vi gör det under pistolhot, säger de nästan i munnen på varandra och brister ut i ett garv.

– Nej, men jag vill hitta tillbaka till glädjen i handbollen och den hittar man ofta i de lägre serierna. Jag var med och spelade lite redan i fjol och det är ett gött gäng, säger Persson.

– Jag vill tillbaka till handbollen och det passar utmärkt att göra det i en klubb som vill något, säger Nordqvist.

Målsättning för laget?

– Vi tittar långsiktigt och sätter inte upp några storslagna versioner i nuläget. Vi ska bygga upp verksamheten och skapa en stark och bred trupp. Sedan jobbar vi med mikromål, säger Persson.

Truppbygget är redan i full gång förstås och flera intresserade spelare är kontaktade.

Vår ordförande Johan Paulsson är mycket nöjd med rekryteringen.

– Det känns riktigt bra och det här är en förutsättning för nästa steg i klubbens utveckling. En bonus är att de här grabbarna har ett brett kontaktnät inom handbollen i regionen, säger han och fortsätter:

– Vi sätter inte upp några skarpa målsättningar just nu men det är klart att målet är att gå upp och etablera sig i division tre inom en snar framtid – till att börja med. Handbollen är kanske inte nummer ett i stan men Helsingborg med omnejd är alldeles för stort för att det bara ska finnas ett enda a-lag på herrsidan (OV i allsvenskan), säger Paulsson.

Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub