Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Förlust med mersmak!

Publicerad 2018-04-02 21:04

Idag välkomnade våra killar i P04 Ystads IF, som fick chansen att känna på våren lite i Helsingborg.

Våra killar tog sig an uppgiften på stort allvar och var riktigt taggade i början av matchen. De hade ledningen, men tappade det tyvärr till underläge 6 - 9 efter 15 minuter. Vi visste om att de hade en ruskigt bra vänsterhänt kille på H9 och främst Åge slet hårt för att stoppa honom. Lyckades riktigt bra, men han gjorde ändå 11 mål i matchen.

I slutet av första och i nästan hela andra perioden tappade våra killar sugen lite och hängde med huvudet en aning. Deras skytt fick friare lägen när vi tvingades gå ner till defensivt försvar och de gick ifrån till 12 - 18 efter två perioder. Vann alltså även den perioden med 6 - 9.

I sista perioden lyfte vi lite mer och fick bättre stopp på deras skytte. Men vilken förändring i killarnas inställning! De går ut och kör nästan man-man halva perioden och det är riktigt jobbigt! De får till fina växlar och inspel till Sakda på linjen och är nästan ifatt vid ställningen 20 - 22. Tyvärr är Ystad det bättre laget idag och vinner med 23 - 27. Men våra killar vinner sista perioden med 11 - 9. Det är starkt gjort och om vi bara lyckas hålla uppe spelet hela matchen så är vi uppe och fightas med de bästa lagen i serien.

Skyttet satt inte riktigt idag och till stor del beror det på Ystads tuffa försvarsspel och duktiga målvakt. Vi är ju bortskämda med att våra killar gör upp emot 30 mål per match, idag blev det dock "bara" 23. Men vi tackar Sakda från P03 som fick hoppa in för Sebbe på linjen. Han gör tre mål och det bådar gott inför potatiscupen.

Matchens lirare idag måste bli Åge Lundström för sitt outtröttliga arbete i försvaret med deras superduktiga högernia, nr 11.

Vilka kramar han fick av dig idag Åge! ;) Skönt att se att du inte backar utan går ut fullt mot honom!

Jag vill också lyfta fram Olof Alkmars tre straffmål av tre möjliga. Iskall kille! Totalt 9 mål i matchen.

Som alltid är det dock en laginsats och för att dessa killar ska lyckas göra mål måste de få passningar i rätt läge, vilket de ofta får av Malte och i dag även av Casper på mitt-9. De måste också lita på sina kompisar i försvaret när de går ut och skär bort en spelare eller stöter på en skytt och det kan de verkligen. Viktor fick slita hårt både bakåt och på linjen idag, även Jakob, David N, Sakda och Casper täcker upp bakom Malte som ofta agerar spets i vårt försvar. Sedan ska vi inte glömma Fredrik i målet som hade en tuff dag idag. Det var många svåra skott och han kämpar på anfall efter anfall ändå. Starkt!

Nu siktar vi mot serieavslutningen på lördag och sedan Potatiscupen helgen efter det.