P04
Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Snöplig enpoängare i Lund!

Publicerad 2018-03-25 16:46

Idag mötte våra grabbar serietvåan (samma poäng som serie 1:an) borta nere i Lund. Resan börjar sådär. Spelare som försov sig och allmänt kaos då vi inte fick tag i vår målvakt för dagen. Men Ville dök ju upp i sista sekund och vilken match han gör!

Första perioden börja bra, jämn och bra handboll från båda lag där vi kämpar oss upp i ledning efter första 15 (8-9). Bra genombrott (speciellt från högerkanten) gjorde att H43 var nere i brygga.

Andra 15 gick vi ner till 6-0 försvar och vilket försvarsspel av grabbarna! Första 10 minuterna var där nästintill totalstopp och ett fantastiskt målvaktspel och flitigt anfallsspel gjorde att vi gick upp i en ledning med 16-20.

Tredje och sista perioden. Ja, vad ska man säga, vi har ledning med 4 bollar hela vägen till ca minut 8 då H43 börja förstå hur man fick hål på vårat 6-0 försvar och med många lite turliga andrabollar så gick de upp i lika läge (H43 hade några domslut med sig, b.la en boll som var på linjen som blev dömt till mål.) Det blev nervöst och med bara 5 sekunder kvar på klockan så gjorde H43 27-27.

Men ännu en gång så gör killarna en fantastisk match! Alla gör mål och alla kämpar och krigar i en bortamatch som är och var otroligt svårt. Måste ge en stor eloge till både Hector som krigar och krigar och gör några fantastiska genombrott, även Malte som gjorde att hela deras försvar var uppe på läktaren och köpte korv (mer än en gång). Och Villiam i målet som bommade igen totalt på deras skott ute ifrån 9-meter.

Vill poängtera att ALLA spelare gjorde mål ännu en gång och jag som tränare gläds väldigt mycket åt att ha en sådan spets och bredd på våra grabbar, helt underbart. Jag tänker faktiskt inte ta ut någon matchens lirare då jag tycker alla gör en fantastisk match och verkligen sliter och kämpar i en match som var väldigt tuff (eller hur Elliott?)...

... men måste ge en extra eloge till Casper som gör hela 5 mål idag.

Nu tar vi och vilar resten av kvällen och så kör vi träning imorgon (måndag) och även onsdag, på torsdag så får grabbarna lite påskledigt för att ladda om batterierna till de två sista seriematcherna.