Väldigt spännande derby på IH.

Publicerad 2018-03-24 12:11

I morse var det dags att möte OV på bortaplan, men resan dit var ju rätt kort. Och det ledde till härligt tryck på läktaren.

Gött för killarna i båda lagen.

Första perioden som vanligt 5 - 1, men vi hade lite svårt att få grepp om deras skyttar. Med vi tog ledningen genom Jakobs första mål i matchen!

Sedan gjorde de tre snabba innan David satte 3 - 2. (Vi står som hemmalag.) Fortsatt fick de komma i lägen för lätt och några gånger berodde det på att de tog ett eller två steg för mycket, vilket ju är svårstoppat. Men vi borde haft grepp på dem tidigare så hade det inte hänt. De fick gå upp till 3 - 3 innan Casper satte 4-3 och Olof 5 - 5. Lagen följdes åt och både Olof och David gjorde ett par mål till innan det blev pausvila med ledning 9 - 8.

När det blev defensivt försvar satte Malte fart på anfallet och genom fint samspel med Sebbe sattes Olof och David N i fina lägen. Totalt gjorde de hela 7 mål var i matchen! Mycket tack vare Adrians fina coachning av Sebbe efter Anders fina tips. Det märks att de gått utbildning! ;)

Efter andra perioden stod det 15 - 17 till OV och det kändes lite stressigt! Men killarna inledde sista perioden med väldigt bra tryck framåt och Malte kontrade in 16 - 18. Sedan krigade Elliott in 17 - 19, Hobbe räddade ett par riktigt bra skott och Viktor kvitterade till 19 - 19! Då kände vi hoppet stiga inom oss och publiken skrek ut sin glädje! Jakob följde upp med ett av sina tre mål och sedan gör Hobbe ytterligare en helt galet snygg räddning. Han har lååånga ben! På slutet fick OV utvisning av både en spelare och en ledare och en stund spelade killarna mot bara tre gröna utespelare. Vi trodde det skulle gå vägen, men tyvärr tappar vi 23 - 23 pga någon försvarsmiss, något felaktigt domslut och lite otur. Trots att David satte en snygg straff, mellan benen på OV:s målvakt räckte det inte riktigt. Matchen slutade 25 - 23 till OV, men killarna gör en fantastisk match ändå. Kul att samtliga spelare gör mål och det visar vilken bredd vi har i truppen!

Inte lika självklart val idag av matchens lirare. Många gör ett kanonjobb!

Jag vill nog ändå lyfta fram samarbetet mellan Malte - David N - Sebbe - Olof.

Sebbe får inte så många inspel idag som Kasper fick sist, men han sliter hårt på linjen och skapar fina lägen för både David och Olof, vilket gör att de kan stänka in mål. Så de som får pryda detta referat med sina vackra ansikten blir David N och Sebbe! (Malte och Olof har ni ju redan sett så det ska ni slippa idag ;) .)

Tack killar för underhållning på hög nivå!

Kul att se David N tillbaka på planen igen!