Topbild myclub ik sund 2021 08 21

F07/08 gick rent i USM Steg 2

Publicerad 2022-12-05 10:37

I helgen har våra äldsta tjejer varit iväg i Alingsås och spelat steg 2 i USM. I gruppen fanns klassiska lag som Redbergslids IK, BK Heid och Gustavsberg, alla grupptreor från Steg 1 från sina respektive grupper. Det skulle visa sig bli en kul helg för tjejerna i vårt äldsta tjejlag på ungdomssidan. Boende på Grand Hotel i Alingsås för tjejer och ledare, inte vanligt då det normalt är boende i skolsal på luftmadrass som gäller när laget är iväg och spelar cup.

Först ut stod Redbergslid i lördags, och efter en något trevande inledning "rann" det iväg till Sund-tjejernas favör, och matchen slutade 23 - 9. Två timmar senare stod Gustavsberg på schemat, en match som även den började lite skakigt, men där Sund-tjejerna tog tag i taktpinnen halvvägs in i första halvlek och gick ifrån till åtta måls ledning halvvägs in i andra halvlek. Något för avslappnat (slappna av får man aldrig göra i handboll, det kan straffa sig fort) kunde Gustavsberg komma ikapp till 20 - 17 innan tre snabba Sund-mål kunde göra att vi kunde andas ut. Slutresultatet skrevs sen till 23 - 19, och gruppvinst för IK Sund. Söndagens placeringsmatch spelades mot samma gruppmotståndare som i Vänersborg under Steg 1, nämligen BK Heid. Den gången slutade matchen med två måls övervikt till IK Sund. Söndagens match skulle visa sig bli betydligt mer ojämn resultatmässigt, slutresultatet skulle skrivas till 18 - 9 till IK Sund. Därmed gick tjejerna "rent" genom helgen, och med en målskillnad på +27 mål tog man sig till Steg 3B som spelas första helgen i februari. Motstånd och spelplats får vi vänta ett tag på.

Helgen genomsyras av en fantastiskt fin lagsammanhållning och en grupp i stor harmoni. Hela truppen är inbjuden att följa med, alla som följer med (förutom Alva som har en fraktur i foten och inte fick spela men följde med ändå) spelar lika mycket och alla bidrar. Målskyttet har aldrig någonsin varit så utspritt som denna helg, och bakåt håller vi motståndarna stången i försvaret och med en fantastisk Ängla som sista utpost. Det vi gnuggar på träningarna börjar sitta bättre och bättre, och det är riktigt kul att se.

Framtiden är blå. Framåt IK Sund F07/08


Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub