Topbild myclub ik sund 2019 08 22

Förlust efter rysare

Publicerad 2019-11-24 20:32
Våra herrar hade serieledarna på gaffeln men tappade segern.

På söndagskvällen tog vårt herrlag emot Ystadpågarna, alltså IFK Ystads andralag, i ett toppmöte i division tre.

Vi hade ledningen, om än utan att kunna rycka ifrån, i större delen av matchen och när det stod 28-25 med nio minuter kvar trodde vi nog att det skulle gå vägen.

Men vi gick tungt på ett fåtal spelare och när vi åkte på ett par utvisningar på nyckelspelare i slutskedet lyckades Ystadpågarna, med tungt handbollsligameriterade storskytten Jesper Gustavsson i spetsen, vända och vinna med 32-30 efter att vi missat kvitteringschansen i vårt sista anfall.

Efter att vi hittat in till Fredrik Persson på linjen titt som tätt i första halvlek såg gästerna till att stänga ner Persson efter paus. Då fick vi i stället förlita oss på distansskyttet som också gav mycket utdelning.

Målbäst blev Andreas Thynell med elva fullträffar. Hampus Anestam var säker från sjumeterslinjen och satte några pyttsar från kanten med sin ”blöta” handled. Men en förgrundsfigur var Andreas Liverstam med många fina fram- och inspelningar samt några viktiga mål.

Målskyttet landade till slut på bara fem spelare och det är kanske lite för lite för att vinna en sådan här match.

Resultatet innebar att Ystadpågarna gick upp i serieledning och att vi själva är kvar på tredje plats, dock med två matcher mer än fyran Halmstad som ligger på samma poäng.

I konkurrens med julskyltningen på Råå var det inte den vanliga, stora uppslutningen i Norrehed. Men hejarklacken Sundsgrabbarna höll som vanligt fanorna högt med trumma, sång och flaggor.

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

IK Sund

Box 16022

25016 RÅÅ

info@iksund.se

0762-385074

Besöksadress: Högastensgatan 2

Plusgiro: 616502-1

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub