Topbild myclub ik sund 2021 08 21

Lyckat USM för P08 i helgen

Publicerad 2023-01-15 21:10
Ik sund p08 usm
Usm steg 3 för vår P08-killar gick av stapeln på hemmaplan i Arena A i helgen och visst tog sig våra pojkar vidare till steg 4. Men det var inte utan dramatik. Precis som det ska vara i handboll

Ik Sund P08 stod som värd när steg 3 skulle spelas i Helsingborg Arena i helgen. Det var första gången som detta gäng skulle arrangera något sådant och det blev ett väldigt lyckat event tack våra duktiga och engagerade föräldrar. Även sportsligt gick det fint även om det på förhand såg oroväckande tufft ut med duktiga lag som Norrköping , Aranäs och IK Ankaret att ta sig an i gruppen.

Första matchen på lördagen mot Aranäs, började också väldigt nervöst och trevande och lagen följdes åt till i mitten av andra halvlek då Sund gjorde ett litet ryck och ledde med 3-4 bollar. Det avståndet stod sig och matchen slutade 21-18 i skånsk favör. Känslan var ändå att vi inte riktigt fick till det och att vi skulle vara tvungna att höja oss om det skulle gå vägen att ta sig vidare. Men skönt att börja med en vinst.

På söndagen var det då dags ta sig an storfavoriterna Norrköping och det skulle visa sig bli en match vi fort måste glömma. Började ganska ok och lagen följdes åt till en början innan det helt plötsligt bara var ett lag kvar på banan. Och det var Norrköping. Vi kunde inte alls stå emot ett väldigt duktigt Norrköping och till kunde vi bara konstatera att lagets största förlust någonsin var ett faktum. Efter 15-28 till Norrköping var det bara att tacka för lektionen. Sånt händer alla lag någon gång och det var bara att ladda om för en sista kraftsamling mot Hk Ankaret.

Eftersom Ankaret slog Aranäs så blev det en avgörande match om andraplatsen mot just Ankaret. Där visade killar lite av vad de kan göra i sina bästa stunder. En makalös start gav en ledning med 7-1 efter bara 6-7 minuter och vi släppte aldrig ledningen mer i matchen. Även om slutresultatet blev jämna 25-24 så var det aldrig riktigt farligt då vi ledde med flera bollar i slutminuten men lite onödigt lät Ankaret putsa till siffrorna i slutet

Sammantaget en bra helg där vi nådde vårt mål att ta oss vidare som grupptvåa och nu ser vi fram mot steg 4 i ett fortsatt spännande USM-äventyr för våra duktiga P08-killar. Bra Jobbat!!

Ett stort tack till alla föräldrar och den relativt stora publiken som kom och hejade fram våra IK Sund-killar.


IK Sund
Md md banner iksund klubbshop 303x108

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Presentkortsbutik

Presentkort

Sponsorhuset
https://www.sponsorhuset.se/iksund

IK Sund

Högastensgatan 2

252 32 Helsingborg

info@iksund.se

0729-758997

Besöksadress: Högastensgatan 2 (endast efter ök.)

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Organisationsnummer: 843000-2074

Handboll i Helsingborg för barn och ungdomar!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub