RIK nedkämpat i kvartsfinalen men i Semi tog det stopp!

Publicerad 2019-04-07 18:32
Få trodde nog på vinst för IK Sund mot stora mäktiga RIK i kvartsfinalen av Potatiscupen. MEN, vilken match den talrika publiken skulle få se!

Söndag och slutspelsdag! Vi tog oss återigen till A-slutspelet i Potatiscupen.Väl utvilade och efter en stadig frukost så bar det iväg till Östlyckehallen för kvartsfinal.

Andraplatsen i gruppspelet gav oss RIK i kvartsfinalen som vann sin grupp efter tre raka segrar och stor plusdiff.

Våra grabbar såg mycket mer taggade ut idag än tidigare under helgen, vilket spelet på planen senare också skulle visa.

Kvicka, stora och tunga RIK började piggt och gick till ledning med 2-0 men vi lät oss inte nedslås av det. Anfallet funkade från start och vi är med bra från start denna gång. Halvleken igenom så håller vi ett eller två måls underläge och det står 7-8 när det är paus. En halvlek där vi spelar fantastiskt fin handboll och har ett grymt försvarsspel plus en storspelande kille i mål, födelsedagskillen Fredrik!

RIK var klart frustrerade, det märktes på dem då de gärna klagade på domsluten och inte var helt överens om saker internt. Matchen löper på som i första och vid ställningen 9-11 fick vi en kontring där Olof satte bollen snyggt till 10-11. Anfallet efter så gör Fredrik en superräddning och vi har bollen igen. David N serverar Sebastian bollen in till linjen med ett snyggt instick, vi var ikapp! 11-11 och knappt fem minuter kvar. Vi gör varsitt mål till och när vi är inne i sista minuten så har vi bollen och chansen att avgöra. Vi får världens läge att sätta bollen men RIK:s målvakt gör en superräddning! RIK går till anfall och när det är några sekunder kvar kommer de i ett sista försök men vi står pall!

12-12 och avgörande genom uppkast och Golden Goal.

Efter en kortare paus så var det dags. Vi vinner uppkastet, får ett frikast med oss och går till anfall. Malte, vår spelstrateg la upp anfallet och det blev en växel där Malte fick bollen på V9 och släppte den snyggt till Olof som så iskallt satte kantskottet mellan benen på målvakten.

Vinsten var ett faktum! Vilken match, vilka grabbar! Klara för semifinal igen, för andra året i rad!

Av de åtta lagen som gick till A-slutspel så hade Alingsås tre lag, Torslanda och RIK två vardera och så IK Sund ett. I semifinalen väntade nästa RIK-gäng som i första matchen på morgonen enkelt slog Torslanda i sin kvartsfinal.

Semifinalen blev aldrig riktigt spännande utan de kontrollerade matchen från början till slut. Om det första laget var stora och tunga så var det här laget ytterligare ett snäpp större och tyngre. Vi kunde inte få stopp på dem trots att vi hade koll på hur de skulle anfalla, de var för bra helt enkelt. Matchen slutar 100 % rättvist med seger till RIK med 21-14.

Killarna deppade inte nämnvärt över förlusten utan tog det med ro. Alla var nog rätt så nöjda med dagen ändå faktiskt. RIK mötte sedan Alingsås som vi förlorade mot i gruppspelet. Där vann till slut Alingsås en tät fight med 14-13. Vi förlorade alltså bara mot de två lag som var i final.

Nu tar vi vilodag imorgon och sedan är det fokus på nästa helgs match. Roligaste matchen på säsongen, den mot OV! De kommer till Norrehed på lördag och matchen börjar 11:30. Kom dit och heja på IK Sund då!!