Topbild myclub ik sund 2019 08 22

”Vi är favoriter i varje match”

Publicerad 2019-09-24 23:54
Poster ik sund herr vs ligu 2019 09 29
Vår seniortränare Peter Nordqvist spänner bågen inför premiären i division 3 mot Ligu på söndag.

Nästan på dagen 60 år efter att vår förening bildades i det nybyggda Idrottens hus i Helsingborg av ett gäng grabbar på latex-avdelningen på gummifabriken Tretorn ska vårt herrlag på söndag spela premiär i division tre.

Födelsedagen var i måndags, den 23 september, men givetvis blir inramningen lite extra på söndag klockan 17.30 i Norrehedshallen med anledning av jubiléet.

Vi tog ett snack med tränaren Peter Nordqvist inför premiären som nykomling efter att grabbarna i fjol var helt överlägset i division fyra och tog steget upp.

Hur är känslan inför premiären?

– Känslan är bra. Killarna är sjukt sugna på att spela. Det är över sex månader sedan vi spelade match sist som betydde något.

Hur har försäsongen sett ut?

– Det har väl varit lite blandat. Ibland har vi bara varit sju-åtta spelare på träningen och då är det de som alltid är där. Sen har vi plötsligt 17-18 så vi kan spela. När man bara har två träningar i veckan så vill man gärna kunna spela, så det hänger också på att målvakterna är på plats.

Någon spelare du tycker att man ska hålla extra koll på från läktaren på söndag?

– Är han bara skadefri så kan vi nog få se några läckerheter från Ludwig Nilsson, ny från allsvenska Anderstorp. Hampe (Anestam) kan nog hitta på märkliga saker på vänsterkanten också. Sen ska vi inte glömma Max (Svensson) i kassen, där kan vi nog se grymma räddningar och vassa utkast.

Klubben satsar hårt på arrangemanget och det snackas om tifo och allting – vad betyder engagemanget runt om för er i laget?

– Det är ju bara roligt att folket i och kring klubben engagerar sig. Om några år spelar förhoppningsvis några av småkillarna själva i a-laget och kanske då kan förvänta sig samma tryck på läktaren.

Ni sprang igenom division fyra direkt (utan att tappa poäng och med en snittsegermarginal i matcherna på tio mål) och har en rätt kaxig approach med ert nya twitterkonto "RealSund" – vilka förväntningar ska vi ha på er i år?

– Med de spelarna som kommit, och kanske någon till som kommer in under säsongens gång, så ska vi ha ganska höga förväntningar. Sett till de spelarna ska vi vara favoriter i varje match. Sen vinner man kanske inte alla matcher för det.

Är ni bättre eller mycket bättre än i fjol?

– På högersidan är vi klart bättre denna säsong, annars är det nog mer att vi har en bredare trupp med fler alternativ.

Vilket lag, skulle du säga, är favoriter i serien?

– Stavsten, Ystadspågarna och såklart Real Sund.

Ny spelare/medlem?

Registrera dig här:

Medlemsregistrering

Inbjudan till sponsorträff!

IK Sund bjuder intill Sponsorträff söndag 10/11 på Jumpyard med Tomas Axnér som gäst.


ANMÄL ER HÄR

IK Sund

Box 16022

25016 RÅÅ

info@iksund.se

0762-385074

Plusgiro: 616502-1

Bankgiro: 5398-8812

Swish: 1231041813

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub